incil okumak haram mi

Soru: Kur’an okuyan birisinin, İncil’i de okumasının hükmü nedir? Bu iş haram mı yoksa helal midir? (incil okumak caiz midir)

Cevap: Kur’an’dan önce indirilen kitapları okumak iki kısımdır.

Birinci kısım: Kişi, İslam dinini kabul eden alim bir kimsedir. Bu kitaplara bağlanan (Hrıstiyan ve Yahudiler)e reddiye yapmak için okur. Bu tür okuma istenen ve sevilen bir işe vesile olduğu için güzel bir ameldir.

İkinci kısım: İlmi olmayan halktan birisinin bu kitapları hidayet bulma niyetiyle okumasıdır. Bu tür okuma haramdır. Çünkü kişinin elinde Kur’an’ı Kerim varken, bu kitaplarda hidayet araması caiz değildir. Kur’an-ı Kerim önceki kitapları doğrulayıcı ve onlardan daha üstündür. Rasulullah ﷺ’in getirdiği (Kur’an ve sünnetten) başka bir kaynaktan hidayet talep edilmez. Gayri müslimlerin kitaplarının okunması ile ilgili konunun özeti budur.

Kaynak : Silsiletu Fetâva Nur Ale-dDerb 50

السؤال: هذه الرسالة وردتنا من الأخ صلاح ساري أبو الخير من جمهورية مصر العربية من الدقلهية يقول في رسالته: ما الحكم في الذي يقرأ الإنجيل؟ فهل هو حلال أم حرام مع العلم أنه يتلو القرآن؟

الجواب: الشيخ: تلاوة غير القرآن الكريم من الكتب السابقة تنقسم إلى قسمين: أحدهما أن يكون التالي عالماً بالشريعة ويتلوها ليقيم الحجة على معتنقيها بصدق ما جاء به الإسلام، فالتلاوة هنا وسيلة إلى أمر محمود، فتكون محمودة. والقسم الثاني أن تكون التلاوة من عامي لا يعرف، سيقصد الاهتداء بهذه الكتب، فهذه التلاوة حرام عليه؛ لأنه لا يجوز أن يسترشد بالكتب السابقة وعنده هذا القرآن الكريم الذي كان مصدقاً لما بين يديه من الكتب ومهيمناً عليها، ولا يجوز الاهتداء بغير ما جاء به النبي صلى الله عليه وسلم. هذا هو خلاصة الجواب في مسألة مطالعة كتب غير المسلمين

المصدر: سلسلة فتاوى نور على الدرب > الشريط رقم [50] العقيدة > مسائل متفرقة في العقيدة

Diğer Yazılar

Adaletli Hükümdar: Nureddin Mahmud Zengi

Nureddin Mahmud Zengi Kimdir ? Nureddin Ebul Kasım Mahmud bin İmaduddin et-Turki es-Selçuki. İslam sancağını ölene kadar yükseklerde tutan adil, dindar ve cesur hükümdar.